Ontharingsmethoden

Ontharing met Sugar Pandhy’s

De suikerpasta van Pandhy’s bestaat uit lichaamseigen stoffen zoals glucose, fructose en water. Omdat deze suikerpasta enkel lichaamseigen stoffen bevat, sluit het de huid niet af waardoor je zowel de wortel als het haarfollikel-vliesje mee uittrekt. Daardoor worden de haren dunner en worden er zelfs haarfolikels voorgoed vernietigd omdat het lichaam 2 keer meer moeite moet doen om een nieuw haartje aan te maken. We putten het lichaam uit. Ontharing met suikerpasta beschadigt de huid niet. Toch is het mogelijk dat een haartje nog afbreekt. Dit kan wanneer je slecht gescrubd hebt en een hoop dode huidcellen zich rond het haartje ophoopt waardoor de suiker niet in de haarfollikel geraakt maar het haartje wel zelf mee getrokken wordt. Bij veel en lang haar geraakt de suiker niet overal in de haarfollikels waardoor je soms aan het haartje trekt en dit afbreekt. Bij suiker ontharing ben je pas na enkele behandelingen glad, dit komt omdat de haren in verschillende fases groeien. In de tweede haargroeicyclus zit er al een volgend haartje klaar, dit kunnen we nog niet meekrijgen. Het kan er ook al te lang staan waardoor er haren zijn afgebroken door onder andere wrijving van kleding. Voor het beste resultaat raden we aan om de eerste keren om de 3 weken langs te komen en erna verlengt de tijd naar de 5 weken terug te komen. Tenzij anders afgesproken als je bijvoorbeeld een trage haargroeicyclus hebt of op vakantie vertrekt. * Na de behandeling mag je 48 uur niet in de zon.

IPL – Inter Pulsar Light MedCos

Ook wel de veilige laser genoemd.
IPL is een gekende en zeer doeltreffende behandeling. Het licht wordt opgenomen door het pigment van de haren en het geeft de energie/ warmte door aan de haarfollikel. Enkel in de eerste groeifase is de wortel verbonden aan de haarfollikel, daarom kan alleen in deze fase warmte worden doorgegeven aan de plek die verhit moet worden (ongeveer 70°), de bodem van de haarfollikel. Tijdens deze behandeling worden de eiwitten van de bodem van de haarfolikel verhit waardoor er stolling ontstaat, ook wel coagulatie genaamd. Het lichaam kan dit niet meer herstellen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Algemeen wordt er gezegd dat je 8 a 10 behandelingen nodig hebt voor het lichaam en 10 a 15 behandelingen voor het gelaat. Dit varieert echter sterk van zone tot zone en van persoon tot persoon. Ik heb klanten die na 1 behandeling in het gelaat volledig haarvrij waren en ondertussen op hun brazilian 15 beurten nodig hadden.
Daarnaast ben je niet volledig haar vrij na één kuur, je moet blijven terugkomen voor vervolgsessies omdat het lichaam nieuwe haartjes op nieuwe plekken aanmaakt en we kunnen de haartjes die volgend jaar groeien uit de haarfolikels die dan pas actief worden natuurlijk vandaag nog niet verhitten. Je bent afhankelijk van de haargroeicyclussen, daarom kan je best om de 9 à 11 weken terugkomen. Bij Hemoglobine IPL wordt het licht opgenomen door het pigment van bloed zoals we ook doen bij couperose en spataders.

* 14 dagen voor en na de behandeling mag je niet in de zon.

IPL – Inter Pulsar Light MedCos

IPL is een gekende en zeer doeltreffende behandeling. Het licht wordt opgenomen door het pigment van de haren en het geeft de energie/ warmte door aan de haarfollikel. Enkel in de eerste groeifase is de wortel verbonden aan de haarfollikel, daarom kan alleen in deze fase warmte worden doorgegeven aan de plek die verhit moet worden (ongeveer 70°), de bodem van de haarfollikel. Tijdens deze behandeling worden de eiwitten onderaan verhit waardoor er stolling ontstaat, ook wel coagulatie genaamd. Het lichaam kan dit niet meer herstellen.

Hoeveel sessies heb ik nodig?

Toch ben je niet volledig haar vrij na één behandeling, je moet blijven terugkomen voor vervolgsessies omdat het lichaam nieuwe haartjes op nieuwe plekken aanmaakt en we kunnen de haartjes die volgend jaar groeien natuurlijk vandaag nog niet verhitten. Je bent afhankelijk van de haargroeicyclussen, daarom kan je best om de 9 à 11 weken terugkomen. Bij Hemoglobine IPL wordt het licht opgenomen door het pigment van bloed zoals we herkennen bij couperose en spataders.

* 14 dagen voor en na de behandeling mag je niet in de zon.

Combinatie Sugar Pandhy’s, gewone en hemoglobine IPL

Deze behandeling beschadigt de huid niet. De haren, de wortel en het haarfollikel-vliesje worden samen uitgetrokken waardoor je haarloos bent na de behandeling. Sessies zijn aangeraden om de 3 à 5 weken en steeds voor week 5 omdat je vanaf 5 weken veel kans hebt dat er al een tweede haar klaar zit onder het huidige haartje, dit kan de suikerpasta er spijtig genoeg nog niet uitkrijgen. Daardoor kan er na 2 of 3 weken al een tweede haartje uitkomen.

Bij Sicelia zijn de volgende methodes mogelijk: sugar van Pandhy’s, IPL van MedCos (medische IPL) en de combinatie van sugar van Pandhy’s met de gewone en de hemoglobine IPL. Dit zijn doeltreffende en veilige behandelingen die de huid niet beschadigen.

Andere reguliere ontharingsmethodes waar SiCelia niet voor kiest:

 • Scheermes: dit beschadigt de huid, je snijdt het haar door waardoor de haartjes steviger, dikker en donkerder worden.
 • Trimmen: deze methode beschadigt de huid niet maar snijdt het haar door waardoor het ook steviger, dikker en donkerder wordt.
 • Knippen: richt geen schade aan, het haar wordt doorgesneden waardoor het dikker, steviger en donkerder wordt.
 • Epileren met pincet: beschadigt de huid niet als je voorzichtig bent en als je met de nodige zachtheid in de juiste richting epileert.
 • Epileren met een apparaat: het beschadigt de huid minimaal door het grijpen van het haartje.
 • Epileren met touw: beschadigt de huid licht, het breekt het haartje af en soms wordt er eentje uitgetrokken. Let op: aan het touwtje dient vocht te worden toegevoegd en sommige experts gebruiken eigen speeksel voor deze behandeling. Dit is niet hygiënisch!
 • Waxen: waxen richt schade aan omdat de chemische structuur de bovenste huidlaag aantast. Je breekt met een behandeling gemiddeld 90% van de haren af en bij ongeveer 10% komen de wortels mee waardoor mensen na 10 jaar waxen minder haren hebben dan vroeger. Wanneer je een haartje afbreekt dan verstevigt het en wordt het dikker en donkerder. Na het waxen mag je 72 uur lang niet in de zon.
 • Laser: laseren werkt hetzelfde als IPL maar het gaat nog een huidlaag dieper en de werking is sterker. Het licht schiet diep in de huidlaag waar het DNA van de cellen wordt gevormd. Als er iets misgaat op dit niveau dan heb je permanente schade, laseren is voor veel zaken de enige manier maar absoluut niet voor ontharing! Je hoort absoluut niet verbrand te zijn na een behandeling. * 14 dagen voor en na het laseren mag je niet in de zon.
 • Sugar exclusief Pandhy’s: Een behandeling suiker ontharing beschadigt de huid niet op voorwaarde dat er enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt worden. Gemiddeld breekt zo’n 40% van de haren af, daardoor verstevigt het haar en wordt het dikker en donkerder. Maar na jaren sugaren ga je minder haren hebben zonder de huid te beschadigen.

Andere reguliere ontharingsmethodes waar SiCelia niet voor kiest:

 • Scheermes: dit beschadigt de huid, je snijdt het haar door waardoor de haartjessteviger, dikker en donkerder worden.
 • Trimmen: deze methode beschadigt de huid niet maar snijdt het haar door waardoorhet ook steviger, dikker en donkerder wordt.
 • Knippen: richt geen schade aan, het haar wordt doorgesneden waardoor het dikker,steviger en donkerder wordt.
 • Epileren met pincet: beschadigt de huid niet als je voorzichtig bent en als je met denodige zachtheid in de juiste richting epileert.
 • Epileren met een apparaat: het beschadigt de huid minimaal door het grijpen van hethaartje.
 • Epileren met touw: beschadigt de huid licht, het breekt het haartje af en soms wordter eentje uitgetrokken. Let op: aan het touwtje dient vocht te worden toegevoegd ensommige experts gebruiken eigen speeksel voor deze behandeling. Dit is niet hygiënisch!
 • Waxen: waxen richt schade aan omdat de chemische structuur de bovenste huidlaagaantast. Je breekt met een behandeling gemiddeld 90% van de haren af en bij ongeveer 10% komen de wortels mee waardoor mensen na 10 jaar waxen minder haren hebben dan vroeger. Wanneer je een haartje afbreekt dan verstevigt het en wordt het dikker en donkerder. Na het waxen mag je 72 uur lang niet in de zon.
 • Laser: laseren werkt hetzelfde als IPL maar het gaat nog een huidlaag dieper en dewerking is sterker. Het licht schiet diep in de huidlaag waar het DNA van de cellenwordt gevormd. Als er iets misgaat op dit niveau dan heb je permanente schade,laseren is voor veel zaken de enige manier maar absoluut niet voor ontharing! Jehoort absoluut niet verbrand te zijn na een behandeling. * 14 dagen voor en na hetlaseren mag je niet in de zon.
 • Sugar exclusief Pandhy’s: Een behandeling suiker ontharing beschadigt de huid niet op voorwaarde dat er enkelnatuurlijke ingrediënten gebruikt worden. Gemiddeld breekt zo’n 40% van de haren af,daardoor verstevigt het haar en wordt het dikker en donkerder. Maar na jaren sugaren ga jeminder haren hebben zonder de huid te beschadigen.