Permanente ontharing IPL van MedCos


Last van ongewenste haargroei, een verouderde huid, acne of couperose? 

 

Daar komt nu een einde aan met medcos IPL. 

 

Wat is medcos IPL? 

 

Het medcos apparaat werkt op basis van zichtbaar hoogenergetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht. Door middel van dit gepulseerd licht kunnen verschillende indicaties effectief worden behandeld met een blijvend resultaat. De medcos IPL is de ideale oplossing voor behandeling van ongewenste haargroei, couperose, huidveroudering en acne, bij zowel m

 

annen als vrouwen. Door het brede contact filter en de snelheid van de lichtpuls kan een groot oppervlak behandeld worden en is er een veel kortere behandeltijd mogelijk dan met ieder ander 

 

permanente behandelmethode. 

 

 

 

Welke behandelingen zijn er mogelijk met medcos IPL? 

 

 

 

1. Permanent ontharen: 

 

Maak nu een einde aan de vaak langzame, lastige en pijnlijke manier van ontharen van benen, oksels, gezicht en bikinilijn. Met de medcos IPL behoren scheren, harsen, epileren en ontharingscrèmes definitief tot het verleden. 

 

 

 

De behandeling: 

 

De medcos IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huidgebied behandeld. Op het moment van de lichtflits die slechts een paar milliseconden duurt, kan men een lichte prikkeling voelen. Gewoon stelt men, zelfs bij een overgevoelige huid, geen bijzondere reactie vast, maar soms kan na de huid na de behandeling tijdelijk rood worden, dit verdwijnt weer na enkele uren. Tussen opeenvolgende behandeling ligt minimaal een periode van 4 weken vanwege de haargroeicyclus. 

 

 

 

2. Couperose verwijdering van de rode adertjes in het gelaat: 

 

Couperose is het optreden van uitgezette, verwijde rode adertjes meestal in het gezicht. Veel mensen hebben couperose en ervaren het als storend in een cosmetische zin. Men ziet het vooral bij mensen met een lichte huid en het kan op jonge leeftijd al optreden. Met de medcos IPL kan couperose zeer snel en effectief worden verwijderd. 

 

 

 

De behandeling: 

 

De medcos IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huid gebied behandeld. De behandelende vaatjes worden in de meeste gevallen iets donkerder, waardoor het lijkt alsof de couperose erger is geworden. Dit is echter een goed teken, het betekent dat de vaatjes geraakt zijn en snel zullen verdwijnen. De duur van de behandeling hangt af van de grote van het te behandelen gebied en varieert van 10 tot 15 minuten. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt ongeveer een periode van 2 weken. Met de medcos IPL is het mogelijk om couperose definitief te verwijderen. Doorgaans is na 3 behandelingen al een enorm resultaat zichtbaar. Gemiddeld zijn er rond de 5 á 8 behandelingen nodig voor een goed eindresultaat. Omdat er altijd weer nieuwe vaatjes kunnen ontstaan, raden wij u aan om ieder jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan teneinde het resultaat optimaal te houden. 

 

 

 

3. Huidverjonging, een duidelijke verbetering van de huidkwaliteit: 

 

Met het ouder worden ondergaat de huid een aantal zichtbare veranderingen. Vaak vertoont de huid fijne lijntjes, vermindering van de elasticiteit en een vergroving van de textuur van de huid. Ook kunnen er pigmentvlekken en ontsierde vaatjes ontstaan. Met de medcos IPL kunnen de verschijnselen van huidveroudering worden tegengegaan, waardoor de huidkwaliteit verbetert. 

 

 

 

De behandeling: 

 

De medcos IPL wordt geplaatst op het huidoppervlak en met opeenvolgende flitsen wordt het gewenste huid gebied behandeld. De duur van de behandeling hangt af van de grote van het te behandelen gebied en varieert van 10 tot 15 minuten. Tussen de opeenvolgende behandelingen ligt een periode van 2 weken. Hoeveel behandelingen er nodig zijn voor een optimaal resultaat, hangt af van de leeftijd en de verouderingsverschijnselen van de huid. Doorgaans zijn 6 tot 8 behandelingen nodig voor een huidverjongend effect. Omdat het verouderingsproces van de huid gewoon doorgaat, adviseren wij iedere 3 maanden een onderhoudsbehandeling, teneinde van het resultaat optimaal te houden. 

 

 

 

De behandelingen met de medcos IPL zijn veilig, nagenoeg pijnloos en door middel van het hoogenergetisch gepulseerd licht kan een optimaal resultaat bereikt worden. Sommige delen van het lichaam kunnen na de behandeling iets gevoelig zijn en een beetje rood worden en lichtjes opzwellen. Na een paar uur is hier echter niets meer van te merken. Ik kan u advies geven omtrent de duur en het aantal dat nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Dit is o.a. afhankelijk van de behandeling die u kiest. 

 

 

 

De belangrijkste voordelen op een rij: 

 

       Gebruikt minder licht-energie en is daardoor veiliger

       Geschikt voor alle huidtypen van licht tot en met donker

       Verwijderd alle haarkleuren (uitgezonderd lichtblond en grijs)

       Kortere behandeltijd door het grote contactoppervlak

       Er zijn minder behandelingen nodig

 

 

Hoe werkt de MedCos IPL?

Met de veilige en nagenoeg pijnloze ontharingsbehandeling door middel van flitslicht van de MedCos IPL methode met gebruik van een filter van 590 NM, kan ongewenste haargroei op nagenoeg iedere locatie op het lichaam of gelaat behandeld worden met als resultaat een haarreductie van 80-90%. Het hoog energetisch gepulseerde licht zal door geleiding van het pigment omgezet worden in warmte. Deze warmte (welke minimaal 70 C moet zijn) zal door het pigment geleid worden naar de haarfollikel welke vervolgens definief vernietigd wordt.

Kan iedereen met de MedCos IPL behandeld worden?

Ongewenste haargroei kan overal op het lichaam worden behandeld. Ideaal is het als de huid licht van kleur is en de haren donker.Blonde, rode en grijze haren bevatten nauwelijks pigment en zijn derhalve niet te behandelen. Mensen met een donker getinte huid (negrode) kunnen niet behandeld worden.

Hoe lang duurt een behandeling?

De duur van een behandeling is afhankelijk van het oppervlak dat behandeld moet worden. Elke lichtflits met de MedCos IPL behandelt een gebied van 5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Hierdoor worden vele haarfollikels per flits uitgeschakeld.

Is de behandeling pijnlijk?

Als de lichtflits de haarfollikel bereikt kan men een prikkelende sensatie ervaren, als een elastiekje tegen de huid. De ontstane warmte tijdens de behandeling is vergelijkbaar met zonnebrand.

Hoe weet je of een behandeling geholpen heeft?

De getroffen haren zitten los in de haarschacht en blijven daar nog enige dagen tot weken op hun plek. De cliënt zou dus kunnen denken dat de behandeling niets heeft uitgericht. Het duurt even voordat de opperhuid de restjes eruit gewerkt heeft.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Bij een behandeling worden alleen de haren getroffen die in de groeifase zijn. De meeste haren bevinden zich echter in de zogenaamde rustfase. Pas als deze haren in de groeifase komen zijn ze ontvankelijk voor een behandeling. Gemiddeld zijn tussen de 8 en 10 behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

Mag ik van tevoren nog epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?

Epileren niet, maar u dient zich wel te scheren, liefst 24-48 uur voor de behandeling. De stoppeltjes dienen zo kort mogelijk te zijn, dan is de behandeling veel minder gevoelig omdat er geen warmte op de huid blijft hangen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u niet kunt zien hoe de haargroei loopt, meestal is dit al goed te zien op een glad geschoren huid, omdat er na het scheren kleine zwarte stoppeltjes achterblijven.

Epileren mag al enige tijd voor het begin van de behandelingen niet meer, minstens 8 weken. De haartjes zijn nodig ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Als er te weinig haartjes zijn teruggegroeid heeft de cliënt nauwelijks rendement van de behandelingen.

Er bestaan ook crèmes op de markt die zeggen de haargroei te remmen, deze op te brengen na het harsen of epileren. Gebruikt u die alstublieft niet tijdens de gehele behandelingskuur. We willen immers zoveel mogelijk actieve haarzakjes treffen en anders wordt dit een heel moeizaam proces omdat door deze zogeheten haargroeiremmers de haartjes in een rustfase terechtkomen en dan de warmte niet kunnen geleiden naar de haarwortel.

Wat zou een reden kunnen zijn dat de IPL behandeling niet werkt?

-Te vroeg beginnen met een behandeling nadat er vaak is geharst/ geëpileerd.

- Witte of grijze haartjes. Een witte huid met blonde haartjes kan door ons IPL systeem niet behandeld worden omdat men voor de geleiding van licht het pigment van de haartjes gebruikt. Witte, rode en grijze haren bevatten nauwelijks tot geen pigment waardoor er ook geen geleidingplaats vindt.
 - Een stoornis in het endocriene stelsel (of veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden).

- Verkeerde periodieken tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Het lichaam maakt nu eenmaal haartjes aan in een bepaald ritme van verschillende groeicycli. Daarom is het ook van groot belang dat u de juiste periodiek tijdens de behandelingskuur aanhoudt.

Kunnen gebleekte haartjes behandeld worden  tijdens de gehele kuur?

Tot 1 week voor de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden.

Komen de haren niet meer terug?

Nee, de haarzakjes die vernietigd zijn kunnen nooit meer een haartje produceren. Zij zijn

"gecoaguleerd" = hun eiwitstructuren zijn op microscopisch niveau samengekleefd en dat is iets wat het lichaam niet meer kan repareren.

Ga in overleg met uw klant. Bedenk met welk resultaat hij/zij tevreden zal zijn: zijn zij tevreden met bijvoorbeeld 80 tot 90% haarreductie? Dan kunt u tot behandeling overgaan. Wanneer uw klant voor 100% onthaart wil worden, dan is dat misschien niet realistisch en zult u hun verwachtingspatroon moeten bijstellen.

Helaas zijn er op onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren, maar die nog door hormoonveranderingen wakker kunnen worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij zwangerschap, in de menopauze, bij gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress, ovariacysten), of bij een periode van veel inspanning. Ook kan het gewoon familiaire aanleg zijn. Bij jonge mannen zal dit vaker voorkomen omdat zij meer testosteron in hun lichaam hebben.

Dat betekent dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donsige resthaartjes toch weer dikker worden.
 Dus het kan gebeuren dat u uiteindelijk weer "onderhoudsbeurtjes" nodig heeft. Het zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen, want de meerderheid van de haartjes zal zijn uitgeschakeld (omdat die haartjes al wel bestonden tijdens de behandelperiode). Het is belangrijk dat u liever niet meer lichte donshaartjes epileert of harst als u uitbehandeld bent, want als u daaraan gaat trekken, reageert het lichaam op een beschermende manier: hij maakt de haartjes stugger en dikker! Misschien doet het lichaam dit niet zo welbewust. Maar er vindt beschadiging van de haarfollikel plaats, deze veroorzaakt een verhoogde bloedtoevoer en dit geeft verhoogde haargroei. Hierdoor kunnen ook donshaartjes (laguno) tot zogeheten terminale haren worden. Als u bijvoorbeeld stugge haren uittrekt van de kin, trekt u onwillekeurig soms wat donshaartjes mee. Deze kunnen door verhoogde bloedtoevoer hardere en stuggere haren worden. Kort afknippen is een betere manier.
 Wanneer uw klant uitbehandelt is, dan adviseren wij voor een optimaal blijvend resultaat, 2x per jaar een zogenaamde onderhoudsbehandeling te ondergaan. Het kan namelijk altijd voorkomen dat er op een bepaalde locatie wat haartjes terugkomen. Wanneer u dit bijhoudt geniet uw cliënt optimaal van zijn/haar ontharingsbehandeling.

Waarom is ontharen tijdens het gebruik van sommige medicijnen niet aan te raden?

Sommige medicijnen en kruidenpreparaten maken de huid overgevoelig voor daglicht, dus ook voor hoog energetisch licht. Laat uw klant goed de bijsluiter van het gebruikte medicijn er nog eens goed op na lezen, of laat hem/haar kijken op www.geneesmiddelenrepertorium.nl. Een overgevoeligheid voor sterk licht kan optreden bij de volgende medicijnen of zalfjes:

- Tegen acne (Ro-accutane, iso-tretoine/ vit.A zalf, ed.)
 - Medicijnen tegen somberheid en overspannenheid (anti-depressiva).
 - Kruidenpreparaten tegen somberheid, zoals St.Janskruid (Hypericum, merknaam bv. Kyra)
 - Een kuur van antibiotica of peniciline
 Individueel kan weleens van deze richtlijn worden afgeweken, namelijk wanneer uw klant een bepaald medicijn al jaren slikt en nooit enige overgevoeligheid voor licht heeft gemerkt: dus nooit last had van zonne-allergie (jeuk, bobbeltjes na zonlicht), en nooit de ogen dicht moest knijpen tijdens gewoon daglicht. U kunt dan een paar testpatches uitvoeren om te zien hoe de huid reageert. En als dat goed gaat, kunt u wel de plekken behandelen waarmee uw klant niet in de zon komt, bijvoorbeeld de oksels.
 Ontstekingsremmers (bijv. Prednison) gaan ook niet samen met de behandelingen, want deze remmen bepaalde cellen die juist actief moeten worden na de behandelingen om de huid weer te normaliseren.
 Uw klant kan pas met een IPL ontharingsbehandeling/kuur beginnen als genoemde medicijnen niet meer nodig zijn. 
 De wens tot ontharing mag geen reden zijn deze belangrijke medicijnen af te bouwen. Laat uw klant eerst overleggen met zijn/haar arts of dit mogelijk is.

Voor wie is de MedCos IPL geschikt?

De MedCos IPL is geschikt voor vrijwel elk type huidskleur, haarsoort en haarkleur, behalve voor blond, rood, grijs en wit haar. Voorwaarde is wel dat vooraf beoordeeld wordt of er kans is op een goed resultaat. 
 In het algemeen geldt bij ontharingsbehandelingen:
 Hoe donkerder het haar, hoe effectiever de behandeling, maar ook de huidskleur is van belang. Een donkere huid bevat meer pigment dan een lichte. Dit betekent dat de MedCos IPL het beste resultaat geeft bij mensen met donker haar en een lichte huid. Maar ook mensen met meer pigmentatie hebben baat bij de MedCos IPL. Het MedCos IPL systeem kan met grote precisie worden ingesteld op de huid- en haarkleuren. Huidtype 6 (negroïde) kan niet behandeld worden vanwege het teveel aanwezige pigment in de huid.

Waarom mag ik niet in de zon of onder de zonnebank voor en na de behandelingen?

Dit is een belangrijk onderwerp. De cellen in de huid die pigment aanmaken om de huid te beschermen tegen de zon mogen niet actief gemaakt zijn door de zon. In reactie op zonlicht worden ze namelijk `wakker en vullen zich met pigment. Tijdens de behandelingen zou dit betekenen dat ook zij de toegevoerde warmte zouden absorberen, in plaats van alleen maar het haarpigment. Dus zouden hun eiwitten ook kunnen coaguleren, waarna ze verstoord raken in hun pigmentvorming. Dit zou later in de zon uiteindelijk witte vlekken kunnen opleveren. Het duurt heel lang voordat dat weer bijtrekt. Vandaar dat we er altijd voor moeten zorgen dat de pigmentcellen zoveel mogelijk non-actief zijn tijdens de behandelingen. Dan kan het geen kwaad, ook niet als u van uzelf een donkere huid heeft.
 Het hangt van uw oorspronkelijke genetische huidtype af hoelang de pigmentcellen nodig hebben om weer `in slaap te vallen nadat er UV-licht op is geweest, dus hoe lang u uit de zon moet blijven voor en na de behandeling.

Moet ik nu wit de zomer door of niet in de zon op vakantie?

Ten eerste gelden bovenstaande regels alleen voor de te behandelen locaties. Als u die goed afdekt met stevige kleding, kunt u met de rest van uw huid wel in de zon of onder de zonnebank.

Kan ik een donkere huid flitsen/behandelen?

Een te donkere huid kan niet geflitst worden. Het pigment neemt de warmte van het gepulseerde licht op en houdt hierdoor een groot deel van de geleiding naar de haarfollikel tegen.
Bij blanke mensen die gekleurd zijn door de zon of zelfbruiningscreme, kan de behandeling niet genoeg effect hebben. Zij kunnen pas weer behandeld worden wanneer ze hun allerlichtste huidskleur weer terug hebben, dus als hun pigmentcellen "slapen".

        

 

IPL ANAMNESE (ABSOLUTE EN RELATIEVE CONTRA INDICATIES)

De absolute contra-indicaties (behandeling niet uitvoeren)

• Oncologische aandoening van de huid

• Hartinfarct jonger dan 6 maanden. Wegens de angst voor de eerste keer.

• Pacemaker

• Inwendige defibrillator

• Indien een cliënt medicatie neemt. Een antibioticakuur volgt, dan moet deze eerst worden afgerond. Iemand kan pas na meer dan 1 week

afronding van de antibioticakuur weer met de MedCos® IPL behandeld worden. (Vraag na bij u arts wanneer dit uit het lichaam is) 
Alsook bij ontstekingsremmers, antidepressiva,… (ibrufen, voltaren, dalfagan,… vraag na bij uw arts of apotheker of er kans op lichtgevoeligheid is)

• Niet goed ingestelde Epilepsie en `aura’-migraine

• Zwangerschap (vanwege de mogelijke pigment vlekken en afwijkingen die door (zon)licht kan ontstaan)

• U geeft borstvoeding. We behandelen dan niet op het bovenlichaam, zodat een eventuele teruggang in de

melkproductie niet met onze behandeling geassocieerd kan worden.

• De voorbije 14 dagen of volgende 14 dagen zon op het behandelde of te behandelen zone ontvangen. (niet enkel zonnebank of hevige zon of zonnebaden, maar ALLE ZON)

• Op tatoeages

De relatieve contra-indicaties (dus men kan wel behandeld worden, maar alleen niet op de betreffende plekken

of men dient extra voorzorgsmaatregelen te treffen/extra voorzichtig te zijn):

• Korter dan 2 weken geleden in de zon zijn geweest met het te behandelen gebied (en naarmate u donkerder bent,

geldt deze eis langer)

• Actieve koortslipinfectie (+ 3 weken erna): als u rond de mond onthaard wilt worden. Dit geldt ook voor herpesinfecties

op andere plekken op het lichaam, zoals bijvoorbeeld gordelroos (herpes zoster: blaasjes en jeuk en

zenuwpijn)

• Metalen in of net onder de huid waar we behandelen (we zullen 2 cm afstand moeten bewaren): piercings (zullen

er tijdelijk uit moeten), pinnen of schroeven in gewrichten en botten, implantaten in de onderkaak als we de kin

moeten behandelen

• Tatoeages: er kan niet over de tatoeage heen behandeld worden, want deze verdwijnt/ vervaagt hierdoor

• Gebruik van bepaalde medicijnen, zoals Roacutaan. (vraag na aan uw arts of apotheker of er kans op lichtgevoeligheid is bij AL UW MEDICATIE)

• Nog niet volgroeid zijn, of onder de 16 en geen toestemming van de ouders hebben

• HIV of Hepatitis

• Verse littekens van operaties (niet binnen 2 maanden)

• Overgevoeligheid van de huid na bestraling van een oncologische aandoening.

• Diabetis Mellitus: de herstelprocessen in de huid verlopen dan vaak moeizamer, dus er kan blaarvorming optreden.

• Keloide reactie van de huid wanneer u wondjes heeft (= rubberachtig jeukend donker wildvlees tijdens

littekenvorming)

• Bloeddruk. Met name wanneer men een onderdruk heeft hoger dan 100

• Huidziektes (raadpleeg altijd eerst de arts)

• Pigment afwijkingen zoals Vitiligo en Melasma

• Goed ingestelde epilepsie

Enkele exclusiecriteria t.b.v. de IPL behandeling:

• Irreële verwachtingen van de cliënt t.a.v. het resultaat van de behandeling

• Donkere huidtypes (type VI)

• Blonde, rode en grijze haren (bij ontharingsbehandelingen).

Bij twijfel is het raadzaam uw cliënt te verzoeken om voorafgaand aan zijn/haar huisarts of specialist te vragen of hij/zij de

behandelingen verantwoord vindt. Indien er sprake is van een mannelijk patroon van haargroei bij de vrouw, laat dit dan

eerst de huisarts en een endocrinoloog zien voordat u gaat behandelen. Het is nuttig dat de arts een eventueel onderliggend

gezondheidsprobleem, waar de hirsutisme misschien een uiting van is, van te voren onderzoekt en zo mogelijk behandelt.

Anders kunt u aan het behandelen blijven zonder enig resultaat.

Indien cliënt geneesmiddelen gebruikt, lees dan altijd de bijsluiter voor eventuele bijwerkingen en contra indicaties.

Raadpleeg bij twijfel altijd een apotheker of arts.

 

Je haartjes dienen minstens voelbaar te zijn en mogen zeker niet langer dan 2mm zijn!

14dagen voor en na de behandeling GEEN zonnebank of zon.

48u na de behandeling geen sauna of stoomcabine (hitte)

Tussen de behandelingen mag je niet ontharen epileren.

Scheren tliefst niet de dag zelf, bleken en trimmen mag de dag zelf. Ontharen zoals waxen of epileren mag zeker niet!

TELKENS vermelden als er iets van medicatie genomen wordt of veranderd is!

De gemiddelde hoeveelheid aan behandelingen is tussen de 8 en 10.
De haartjes die weg zijn, zijn permanent weg.

1 maal per jaar heb je een opvolgsessie nodig voor de nieuwe haartjes die aangemaakt zijn door het testosteron in je lichaam. (sommige mensen hebben er 2 per jaar nodig aan de hand van het testosteron level in je lichaam)

Dit is 1.2€ per shot indien je een kuur  rechtstreeks hebt aangekocht.

De tijd tussen de 2 sessies hangt af van de sterkte van de haargroei per persoon en per zone. Dit zie ik wanneer je de eerste keer komt. Het varieert van 9 tot 14 weken tussen.

 

Proven safe and effective


The Medcos IPL is a 100% developed, safe and technically advanced IPL system that operates on the basis of visible, high-energy pulsed light is directed onto the skin. 
With this pulsed light can be effectively treated various cosmetic indications. 
Medcos the IPL system has several apertures with each one unique filter for the treatment of unwanted hair, 
rosacea, spider naevi, acne and skin aging.

Medcos the IPL has been carefully crafted and manufactured to very strict requirements and complies with international regulations. 
Medcos the IPL has a CE marking according to European guidelines and is ISO 9001:2000 and ISO 13485:2003 standards. 
Continue to ensure comprehensive technical documentation and testing the reliability of each unit.

Medcos the IPL is designed for beauty specialists, skin therapists, doctors and other professionals working in cosmetics. 
The high speed of use ensures a high productivity combined with a convenient, 
user friendly and extensive historical treatments patiënten-/cliëntendatabase which can be analyzed and monitored.

The IPL Medcos method

With the innovative IPL Medcos method it is possible to deal with unwanted hair effectively. 
IPL means "Intense Pulsed Light 'and stands for high energy pulsed light is directed onto the skin. 
So is the IPL with a flash of light delivered to the skin, 
then this light is converted into heat by absorption of the final target organ.

Besides the permanent removal of unwanted hair are other indications such as acne, 
rosacea, spider nevi and skin aging effectively deal with the IPL Medcos method. 
Through a unique filter technology, 
the light is filtered so that each indicator and effectively with the right flash can be treated.

Today, thousands trust doctors and specialists in beauty IPL and have numerous clients benefit from the results.

Efficacy and safety of IPL treatments based on solid evidence, 
which over the years has been collected by scientists and leading international skin clinics. 
The large surface of the treatment and rapid flash interval can be compared to other Medcos IPL IPL brands to 50% faster and more comfortable treatment. 
The treatments with the IPL Medcos are virtually painless.