Welke ontharingstechniek is het beste voor mij?

Er zijn vele misverstanden betreffende ontharen. Hierbij even alle feiten op een rij. Bij elke methode is hygiëne een must! Dus ontsmet regelmatig al jouw toebehoren!

Scheermes:
Beschadigt de huid.
Snijdt het haar door: Hierdoor verstevigt het haar zich. (dikker + donkerder) 

Trimmen:
Beschadigt de huid niet
Snijdt het haar door: Hierdoor verstevigt het haar zich. (dikker + donkerder) 

Knippen:
Beschadigt de huid niet 
Snijdt het haar door: Hierdoor verstevigt het haar zich. (dikker + donkerder) 

Epileren met pincet:
Beschadigt de huid niet indien je voorzichtig bent.
Indien je met de nodige zachtheid in de juiste richting trekt, heb je soms het worteltje mee en verdikt het haartje zich niet.

Epileren met een epileer apparaat:
Beschadigt je huid minimaal bij het 'grijpen' van het haartje.
Daar het al moeilijk is om met een pincet mits de juiste zachtheid/kracht het haartje niet af te breken is dit redelijk onwaarschijnlijk met een epileerapparaat. 
 

Epileren met touw:
Beschadigd de huid licht.
Breekt het haartje af en soms wordt er een haartje uitgetrokken.
Opgelet naar hygiëne toe want er dient een vocht toegevoegd worden aan het touwtje  en sommigen gebruiken hiervoor hun speeksel.


Wax: 72u geen zon
Beschadigt je huid daar de chemische structuur de bovenste huidlaag aantast en zich aan de huid hecht.
Je breekt gemiddeld 90% van de haren af. Bij 10% komen de wortels mee vandaar dat mensen na 10J waxen minder haren hebben dan vroeger. 
Wanneer je een haar afbreekt dan verstevigt het haar zich. (dikker + donkerder) 

Sugar: (excl pandhy's) 48u geen zon
Beschadigt je huid niet mits er enkel natuurlijke ingrediënten gebruikt worden.
Gemiddeld 40% van de haren breken af. Hierbij verstevigt het haar zich. (dikker + donkerder) 
Hierbij ga je ook mindere haren hebben na jaren sugaren maar dan zonder de huid te beschadigen. 

Sugar Pandhys: 48u geen zon
Gepatenteerde suiker op basis van lichaamseigenstoffen: Glucose, fructose en water.
Beschadigt de huid niet en breken er nog minder haren af!
Omdat dit wel enkel lichaamseigenstoffen bevat, sluit de huid zich niet af en trek je er niet enkel het worteltje maar ook het haarfolikelvliesje mee uit. 
Hierdoor verdunnen de haren zich en blijven er zelfs haren weg. Daar je lichaam 2 x moeite moet doen voor een nieuw haartje aan te maken.
Waardoor kan er een haar toch nog afbreken? Indien u slecht gescrubt heeft en er zich een hoopje met dodehuidcellen rondom het haartje heeft opgehoopt en de suiker daardoor niet in de haarfolikel geraakt maar het haartje zelf wel mee getrokken wordt.
Door veel en lange haren geraakt de suiker niet overal in de haarfolikels maar trek je toch soms aan het haartje en breekt dit af.

Waardoor ben je pas na enkele keren sugaren glad? Omdat je haargroeicyclussen hebt. En in de 2de haargroeicyclus zit er al een volgend haartje klaar wat we nog niet kunnen meekrijgen. Of het stond te lang en er zijn haren afgebroken.
Voor een optimaal resultaat raden we aan om de eerste keren om de 3 weken en erna binnen de 5 weken te komen. Tenzij concreet anders afgesproken omdat je een hele trage haargroeicyclus hebt of voor een feest of vakantie.


IPL: 14dagen geen zon voor en na de behandeling
Inter pulsar light van MedCos (medische ipl)
Dit licht wordt opgenomen door het pigment van het haartje en geeft de energie/warmte door aan de haarfolikel. Echter enkel in de eerste groeifase van het haartje is het worteltje verbonden met de haarfolikel. Dus enkel dan kan de warmte doorgegeven worden tot de plek die verhit moet worden (ongeveer 70°), de bodem van de haarfolikel.
Wanneer de eiwitten verhit worden onderaan de haarfolikel vindt er een stolling plaats. Ook coagulatie genoemd, en je lichaam kan dit niet meer herstellen.
Waarom moet je toch de rest van je leven terugkomen voor nieuwe haartjes? Omdat je lichaam nieuwe haartjes op nieuwe plekken blijft aanmaken. En we kunnen vandaag niet de haren die er pas volgend jaar uitkomen verhitten. 
Omdat je van de haargroeicyclussen afhankelijk bent dien je om de 9 a 11 weken terug te komen.
Bij Hemoglobine IPL wordt het licht opgenomen door het pigment van bloed zoals we herkennen op couperose en spataders.

Laser: 14 dagen geen zon voor en na de behandeling.
Dezelfde werking als ipl enkel dat deze nog een huidlaag dieper gaat/sterker is. 
Echter schiet je dan zo onnodig diep licht op de huidlaag waar ook het dna van al onze cellen worden aangemaakt. En als er daar iets misgaat dan heb je permanente schade.
Laser is voor vele zaken een must en de enige manier. Maar niet voor ontharing! En je hoort ook zeker niet verbrand te zijn achter een behandeling!

Combinatie sugar Pandhys+gewone en hemoglobine ipl: geen zon 14 dagen voor en na de behandeling.
Beschadigt de huid niet. Trekt de haren, de wortel en het haarfolikel vliesje uit waardoor je ook glad haarloos bent na de behandeling.
Dit is om de 3-5 weken. Maar telkens voor 5 weken, omdat je vanaf 5 weken veel kans hebt dat er al een 2de haartje klaar zit onder je huidig haartje en dat kan de sugar er spijtig genoeg nog niet uitkrijgen dus dan kan er na 2 of 3 weken al een 2de haartje uitkomen.

Hopende jullie hierbij voldoende ingelicht te hebben...
Bij mij zijn volgende methodes mogelijk; sugar van pandhy's, ipl van MedCos (medische ipl) en de combinatie van sugar van pandhys met de gewone en de hemoglobine ipl.